Kolejna sałatka drugo-śniadaniowa...
Kalafior, kukurydza, ogórek
i sos jogurtowo-koperkowy
Składniki:
- kalafior - 190g (cztery różyczki)
- 3 łyżki kukurydzy z puszki
- 2 duże liście sałaty lodowej
- kawałek ogórka zielonego - ok. 70g
- por - 30g
sos:
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 łyżeczka koperku
- 1 duża łyżka sosu sojowego
- pieprz
Kalafior podzielić na małe
cząstki, sałatę porwać, ogórka pokroić w słupki i je przepołowić, pora
przekroić wzdłuż na cztery i posiekać. Wszystko wymieszać z kukurydzą i
składnikami sosu.
Pyszne. Porcja całkiem spora, a tylko 150 kcal... Jak ktoś się odchudza, to genialny zapychacz.
Wygląda bardzo wiosennie :)
OdpowiedzUsuń