sobota, 3 marca 2012

Biało, zielono, żółto...

Kolejna sałatka drugo-śniadaniowa...

Kalafior, kukurydza, ogórek
i sos jogurtowo-koperkowy



Składniki:
  • kalafior - 190g (cztery różyczki)
  • 3 łyżki kukurydzy z puszki
  • 2 duże liście sałaty lodowej
  • kawałek ogórka zielonego - ok. 70g
  • por - 30g
sos:
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka koperku
  • 1 duża łyżka sosu sojowego
  • pieprz

Kalafior podzielić na małe cząstki, sałatę porwać, ogórka pokroić w słupki i je przepołowić, pora przekroić wzdłuż na cztery i posiekać. Wszystko wymieszać z kukurydzą i składnikami sosu.



Pyszne. Porcja całkiem spora, a tylko 150 kcal... Jak ktoś się odchudza, to genialny zapychacz.

1 komentarz: