Po prostu...
Pasta z makreli z dwoma ogórkami
Składniki:
- Makrela wędzona (500g)
- 2 korniszony
- 3 duże ogórki kiszone
- Pół kostki chudego białego sera (1/2 x250g)
- Por - kawałek ok. 15cm
Sos:
- Pół opakowania dużego jogurtu
- 2 łyżki musztardy francuskiej
- ¾ łyżeczki chrzanu
- Chili w proszku
- 3 ząbki czosnku
Makrelę obrać. Ogórki posiekać.
Pora podzielić na cztery i również posiekać. Ser rozgnieść widelcem. Zetrzeć
czosnek lub przecisnąć przez praskę, dodać do jogurtu razem z resztą składników
sosu. Wszystko wymieszać dokładnie, aż powstanie pasta.
Po odstaniu w lodówce pasta się
przegryza i smak robi się łagodniejszy.
Rodzicom smakowała, mnie również.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz