Dawno nie jadłam twarożku, takiego własnej produkcji, z białego sera zmieszanego z jogurtem. Serki wiejskie, choć smaczne, to się do twarożku nie zaliczają. Nie w moim mniemaniu.
Na drugie śniadanko zafundowałam sobie takie białkowo-warzywne coś, tylko czy z tymi proporcjami można jeszcze mówić o twarożku?
Twarożek - jedna z wielu kompozycji
(zgodny z dietą Dukana, PW)
Składniki:
- biały ser - 1/4 kostki 250g
- 1/2 opakowania jogurtu naturalnego (150g, u mnie 1% tłuszczu)
- 3 plastry wędliny drobiowej
- 1 średni pomidor
- duża łyżka natki pietruszki
- pieprz do smaku
Pomidora i wędlinę pokroiłam w kostkę. Wędlinę oczywiście znacznie drobniej. Ser pokruszyłam, wszystko wrzuciłam do miseczki i wymieszałam.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz