Przepis znalazłam na portalu kobieta.pl
To było bardzo dawno temu, a w ogóle, to w oryginale był dorsz.
To było bardzo dawno temu, a w ogóle, to w oryginale był dorsz.
Duszona rybka i warzywa
(zgodne z dietą Dukana, PW)
Składniki:
- filet z pstrąga tęczowego (ok. 100g)
- sok z cytryny
- sól
- pieprz
- 1/4 cukinii
- 1/4 bakłażana
- 1 pomidor - obrany ze skóry
- kilka listków świeżej bazylii
- 1 łyżeczka bazylii suszonej
Warzywa udusiłam na patelni z bazylią suszoną, podlewając wodą i dodając łyżeczkę koncentratu pomidorowego. Filet skropiony cytryną, posypany solą ziołową i cytrynowym pieprzem ułożyłam na warzywach i dusiłam około 10 minut. Wyszło smaczne, a to głównie zasługa pstrąga, który smaczny jest z natury. Na talerzu udekorowałam listkami bazylii.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz